domingo, 18 de marzo de 2012

VERTEBRATS i INVERTEBRATSEl divendres 16 de març vam convidar en Jordi, un ambientòleg d'ECOIMA, una empresa dedicada a l'estudi i conservació de la natura, a les classes de 4t perquè ens expliquès algunes coses sobre aquest gran grup d'animals que es diu invertebrats.
Encara que ja els havíem estudiat a 3r, va anar bé refrescar les nostres idees,  observant els animals vius que ens va portar en Jordi.

Ens van quedar clares algunes idees, com per exemple que...
a) ... els animals que tenen esquelet intern i estructura òssia es diuen VERTEBRATS.b)...els animals sense esquelet intern o columna vertebral es diuen INVERTEBRATS i són els més nombrosos: aproximadament el 90% de tots els animals.
Bufa!
c) Vam aprendre que alguns tenen exoesquelet o protecció externa com els escarabats o els milpeus.c) Vam repassar la classificació general dels animals invertebrats:
- ELS ANÈL·LIDS


-ELS MOL·LUSCS

-ELS EQUINODERMS
- ELS ARTRÒPODES
Insectes

Aràcnids

CrustacisMiriàpodes

I el que ens va semblar més interessant: el miracle de la metamorfosi!Va ser un matí ben aprofitat. I el millor de tot: A la classe hi ha dos nous habitants: dos insectes pal, i s'anomenen amb el nom científic de Medauroidea extradentata, animals que investigarem i que esperem que es trobin a gust amb nosaltres.
De moment sabem que mengen fulles d'esbarzer i esbrinarem com els agrada viure a fi de fer el seu hàbitat el més agradable possible.

Què us semblen els noms familiars de PAL i PIL?

1 comentario: