martes, 20 de marzo de 2012

OT, EL QUIXOT

El dilluns 19 de març,  els nois i noies de 3r i 4t de La Sagrera, acompanyats pels tutors i alguns pares i mares, van anar al teatre de l'Aliança de Llicà d'Amunt.
Van veure l'obra teatral "Ot, el Quixot", representada per la Companyia Clownx Teatre.
L'obra els va agradar molt, va fer riure al públic i va  donar a conèixer una de les més grans obres de la literatura universal: Don Quijote, de Miguel de Cervantes.
Els nois i noies de 4t van saber també que Miguel de Cervantes era de la mateixa època d'un altre geni, William Shakespeare.
Encara que es va dir que els dos escriptors van morir el mateix dia, no és cert: Shakespeare va morir el 13 de maig de 1616 i Cervantes el 22 d'abril del mateix any i va ser enterrat el 23. És per això, que el dia 23 d'abril es celebra a tot Espanya el dia de la cultura i el llibre, que coincideix amb la Díada de Sant Jordi a Catalunya.

En l'època del Quixot, la gent del poble creia que el pobre Quixot es va tornar boig per llegir tants llibres; actualment, com el protagonista de l'obra - el noi que queda tancat al llibre- sabem que llegir ens proporciona moltes alegries. O no?

JOCS DE MEMÒRIA I ATENCIÓ

Si vols millorar l'atenció o la memòria i passar una estona divertida, aquí tens el joc indicat. Serveix-te'n!

http://phobos.xtec.cat/acuesta1/esp/tastam_jocs.htm?joc3

JUGUEM A ESCACS

Estimats i estimades Agards,

En Lluís m'ha proporcionat les adreces d'una web i d'un programa especialment interessants per continuar jugant a escacs, sols o en família.
a)   www.jaquemate.org.

Es tracta d'un programa que us heu d'instal·lar en el vostre ordinador i que us permetrà jugar amb persones de tot arreu. És gratis, però us hauran d'ajudar els pares.

Recordeu que el llenguatge dels escacs és universal. L´únic que potser us haureu d'aprendre són els noms de les fitxes en anglès, segons amb qui jugueu. Ah! Però no oblideu que compteu amb la super-teacher Ivette com a traductora.

Hi ha també àrbitres i mestres que us ajudaran, i controlaran que es compleixin les normes.
b) www.chesstempo.com

En aquesta web, trobareu exemples de jugades i us ensenyaran tàctiques, obertures i finals.

Apa, campions! No perdeu el ritme i sortiu al món a defensar la nostra ensenya!... Però, sobretot, divertiu-vos molt!